Eczacı Bahattin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi

Telefon : (0322) 612 42 62
WEB https://ceyhanfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : BÜYÜKMANGIT MAH. ÖZDEMİR SABANCI BULVARI NO 60/2 İÇ KAPI NO 1 CEYHAN / ADANA
VİZYON : VİZYONUMUZ Okulumuzdaki her öğrencinin,genel olarak; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmeleri, bilgili, becerikli, özgüvenli, Problemlerin çözümünde akılcı yöntemleri kullanan, Bilgi toplumunun gereği olan araştırmacılar olarak yetişen, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuran, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Çağın, gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilerine sahip olan, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olması temel amaçtır.
MİSYON : MİSYONUMUZ Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri fen ve matematik bilimleri alanında yüksek öğrenime hazırlayan, Matematik ve fen bilimleri alanında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eden, Öğrencileri araştırmaya yöneltmeyi,bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı ve koşulları hazırlayan, Yeni teknolojileri kullanabilen,yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler olarak yetiştiren, Öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına,bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemelerine yardımcı olacak şekilde yabancı dilde iyi yetişmelerini sağlayan, Dünyadaki değişim ve gelişimin farkında olan, Donanımlı olarak yüksek öğrenimine adım atmasını sağlayan bir görev üstlenilmiştir.
BAŞARILAR : TÜBİTAK 4006 Projeleri, TÜBİTAK 4007 52. Liselerarası Proje Yarışması’nda Bölge Finali, Erasmus Projesi( İtalya, İspanya, Polonya, Romanya)

Saatler : 08:20 - 15.50
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Kalorifer+ Klima
Servis : Var
Ulaşım : Toplu taşıma araçları
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçeye 5 Km. İl Merkezine 40 Km. uzakta
Kontenjan Bilgileri : 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kontenjanı 120 dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Taban Puanı: 421.9975 Yüzdelik dilim:6.48
Sportif Etkinlikler : Voleybol, Futbol, Badminton, Masa tenisi